Omega-3 og kosttilskudd for hund og katt

Omega-3 og kosttilskudd for hund og katt

Omega-3
Gossegoss_hundogkatt-14-scaled

Vi vil alle at våre kjæledyr skal ha det best mulig – ikke bare når det kommer til kos og velvære, men også kosthold. Mange vet ikke at også katt og hund har godt av omega-3-tilskudd. Det er viktig at vi gir dem det de trenger av vitaminer og mineraler gjennom kostholdet, men det kan være vanskelig å dekke behovet med mat. Her kan du lese mer om hva kjæledyrene trenger, samt produktet vårt Möller’s Omega-3 til hund og katt.

Kosthold for kjæledyr

Mange gir kanskje dyrene sine rester fra middagen, eller annen mat som finnes i kjøleskapet. Da kan det være vanskelig å vite om hunden eller katten din får i seg det de trenger av vitaminer og mineraler for at de skal kunne holde seg sunne. Skal man derimot gi hunden sin menneskemat, kan man bruke tommelfingerregelen på at dette ikke skal overstige mer enn 10 % av daglig kaloriinntak. Grønnsaker og rent kjøtt kan faktisk være sunt for dyrene.

Dyr som mennesker trenger den rette balansen av næringsstoffer som proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Fôret vil inneholde det viktigste de trenger – men for eksempel omega-3-fettsyrene DHA og EPA inneholder fôr ofte lite av. Derfor er det viktig med ekstra tilskudd. Tørrfôret ville nemlig hatt kortere holdbarhet om man tilsatte omega-3 til dette.

Det fôret faktisk inneholder er andre vitaminer og mineraler, og derfor er ikke Möller’s Omega-3 for Hund og Katt tilsatt dette. Sjekk derfor alltid hva fôret inneholder før du starter med tilskudd, da det er store forskjeller.

Vitamin A og D kan være giftig i høye doser, og dette er vitaminer du finner i tran for mennesker. Lever inneholder som regel disse vitaminene, så vær derfor påpasselig med hvor mye lever-godbiter som gis til hunden eller katten din.

Omega-3 for hunder – uten tilsatt vitaminer

Forskning viser at omega-3-fettsyrer er bra for hjerte, syn og ledd – ikke bare hos mennesker, men også for våre kjære firbeinte venner. I tillegg viser forskning at disse fettsyrene kan hjelpe mot betennelsestilstander. DHA og EPA er svært viktig for cellene i kroppen og disse essensielle fettsyrene er som nevnt like viktige for hunder som for mennesker.

Visste du at tranen vår er laget av norsk skrei?

For at hunden din skal opprettholde god helse er omega-3-fettsyrene helt nødvendig, og det samme gjelder omega-6-fettsyrene. Både mennesker og dyr får tilført for lite av dette gjennom vanlig kosthold, og må derfor ta tilskudd. Omega-3-fettsyrene er ikke bare avgjørende for hjerte, syn og blodgjennomstrømming i vitale organer, men også gir det blank og sunn pels. Lider hunden din av såre og sprukne poter kan fettsyrene hjelpe mot dette.

Under drektigheten til tisper er inntak av både EPA og DHA viktig for utviklingen av hjerne, nerver og øynene til valpene – da fettsyrene er viktige i alle kroppens celler.

Grunnlaget for en sunn og frisk valp legges tidlig, og det er derfor viktig at man sørger for at tispa får i seg det hun trenger gjennom drektighetstida.

Möller’s Omega-3 for hund og katt har følgende brukerdosering og holdbarhet:

  • 30 kg: 10 ml/dag = 25 brukerdoser (0,8 mnd)
  • 15 kg: 5 ml/dag (=1 spiseskje) = 50 brukerdoser (1,6 mnd)
  • 5kg: 2 ml/dag = 125 brukerdoser (4 mnd)
  • Holdbarhet etter åpning i kjøleskap 3 mnd.
  • Holdbarhet uåpnet: 2 år