Omega-3 er godt for hjernen din!

Etter toårs alderen stopper vi å produsere flere hjerneceller.

Etter dette fortsetter cellen å vokse og utvikle seg, og det dannes kontaktpunkter til andre celler, som til sammen gjør at hjernen avanseres og utvikles.

Hjernen til en nyfødt baby veier omtrent 380g og i toårsalderen veier hjernen 1,1kg. Hjernen til en voksen person veier omkring 1,3 kilo*, og en stor del av den består av fett. Ingen andre organer i menneskekroppen trenger omega-3 fettsyren DHA mer enn hjernen og netthinnen i øyet. Synssignaler sendes fra netthinnen til hjernen, og kommunikasjonene mellom cellene i hjernen og resten av kroppen skjer gjennom millioner av nervesignaler på knappe sekunder. Desto fortere disse beskjedene mellom cellene går, jo fortere oppfatter vi ting, har evnen til å resonnere, og vi kan sette sammen bokstaver til ord, og ord til setninger. Dette er like viktig for barn og voksne som skal mestre små og store oppgaver både på skolen, jobben og hjemme.

LES OGSÅ: Derfor anbefaler leger å gi barna tran

Studier viser at det er en sammenheng mellom inntak av omega-3 fettsyren DHA og opprettholdelse av hjernens normale funksjon*. DHA tar vi best til oss gjennom maten vi spiser, ettersom kroppen ikke klarer å produsere den effektivt selv. Møllers Omega-3 har et spesielt høyt innhold av naturlig, høykvalitets DHA fra sprellende fersk fisk. Kun 2 kapsler Møllers Omega-3 eller en barneskje Møllers tran (5ml) dekker hele dagsbehovet for omega-3 anbefalt i de Nordiske ernæringsrådene. For barn som ikke liker smaken av tran kan Omega-3 fiskene være et godt alternativ.

LES OGSÅ: En daglig skje med viktige næringsstoffer

*Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA

  • Var dette relevant?
  • ja   nei