16 morsomme leker til 17. mai

16 morsomme leker til 17. mai

Aktiviteter og moro
17-mai-leker_topp

Er du 17. mai-general for årets hageleker? Her er gode tips til morsomme leker for store og små på nasjonaldagen.

Spar -25%

Favorittpakke barn

350 NOK

Antall

Spar -25%

Favorittpakken Frukt

360 NOK

Antall

Spar 100 kr

Gelefisker Frukt - 5 pakker

525 NOK

Antall

Spar 100 kr

Jordbærfisker 5 pakker

495 NOK

Antall

Möller's Omega-3 gelefisker med fruktsmak

125 NOK

Antall

Möller's Omega-3 gelefisker med jordbærsmak

119 NOK

Antall

Möller's Tran fruktsmak 250ml

105 NOK

Antall

Sana-sol®

109 NOK

Antall

Trana-sol

145 NOK

Antall

Vitaminbjørner®

115 NOK

Antall

Vitaminbjørner® D-vitamin

119 NOK

Antall

Spar 100 kr

Vitaminbjørner® Original - 5 pakker

475 NOK

Antall

Spar -20%

Vitaminbjørner® Original pakke

276 NOK

Antall

Vitaminbjørner® Punch

115 NOK

Antall

Spar 100 kr

Vitaminbjørner® Smakpakke

360 NOK

Antall

17. mai er barnas dag, og for de minste er det en hektisk dag med lek, musikk, pølser og is. Kanskje det er på tide å bli med på leken? Inviter en gjeng med store og små til hagen på 17. mai og sett av litt tid til morsomme leker. Her er tipsene du trenger!

Sekkeløp

Sekkeløp er en enkel lek der deltakerne stiger opp i en striesekk eller søplesekk, holder denne ved hoften og hopper så fort fra startstreken til målstreken.

Trillebårløp

I dette løpet kjører vi ordentlig trillebår. I trillebår er det en «sjåfør» og en «passasjer». Passasjerene tar plass i trillebåren og sjåføren så fort den kan fra ett sted til et annet. Her gjelder det å holde balansen samtidig som man må få opp farten. Den som kommer først over målstreken, vinner.

Slå i spikeren

Nå er det bare å finne fram hammer, spiker og en tjukk planke. Leken går ut på å slå ned spikeren sin med færrest slag. Enkelt og greit.

Potetløp

Potetløp er en morsom lek der to eller flere deltakere løper om kapp samtidig som de balanserer en potet i en skje. Den som kommer først i mål uten å ha mistet poteten, vinner løpet. Hvis du vil grise det til litt, kan du bytte ut poteten med et egg.

Kast piler på ballonger

Blås opp ballonger og kast dartpilene på dem. Ved å gi ballongene forskjellige poengsummer, gjør du spillet enda mer spennende.

Flasketuten peker på

Dette er en klassiker som kan lekes både ute og inne. Deltakerne sitter i en ring og en flaske legges i midten. For deltakeren snurrer flasken rundt, må han eller hun finne på ting som «den som flasketuten peker på» skal gjøre. Bare fantasien setter grenser og tingene de skal gjøre, kan varieres ut ifra alder.

Ball i bøtte

Hent fram vaskebøtta, sett den på bakken eller heng den i et tre. Bruk tennisballer eller kongler og prøv å treffe bøtta med så mange som mulig. Denne leken kan tilpasses alder i forhold til vanskelighetsgrad. De største barna kan kanskje treffe bøtta på litt lengre avstand enn de minste.

Se også:

Ball på blikkbokser

Å kaste ball på blikkboks er noe de fleste kjenner igjen. Finn fram for eksempel 10 bokser, og stable dem i en pyramide. Kast så hardt og målrettet du kan og se hvor mange bokser som velter. La for eksempel hver deltaker få tre kast fra en avstand som passer alderen. Hvis du markerer alle boksene med tall, kan du lure inn litt matematikk også når barna må regne ut poengsummen.

Ringspill

Ringspill består av fem pinner som montert på et kryss av tre eller plast, samt fire ringer. De ulike pinnene har forskjellig poengsum, og målet er å få ringen over pinnen. Har du ikke et ringspill liggende kan dere kast ringer på flasker. Sett opp brusflaskene i en trekant, og juster kasteavstanden etter deltagernes alder.

Rockeringkonkurranse

Hent fram rockeringen og la barn og voksne konkurrere om å rocke lengst mulig. For å øke vanskelighetsgraden litt, kan du også utfordre deltakerne til å rocke mens de gjør noe annet, for eksempel strekke hendene i været eller drikke fra en kopp med vann. Den som rocker lengst, vinner.

Blindefotball

I blindefotball trener du hovedsakelig lattermusklene. Du trenger mange nok bind som deltakerne skal ha foran øynene, et egnet området med to mål, for eksempel en fotballbane eller en hage, og en ball. Alle spillerne får bind foran øynene, unntatt keeperne som skal se og rope hvor ballen og medspillere er. Poenget er å prøve å vite når ballen nærmer seg deg, og score mål, selvfølgelig.

Tautrekking

Tautrekking er en morsom aktivitet der voksne og barn kan være på samme lag. Lag en strek eller en markering på plenen og del inn i to omtrent jevngode lag. Hvert lag tar tak i sin ende av tauet og drar til et av lagene blir trukket over streken. Vinnerlaget blir kåret etter tre runder.

Limbo

Limbo er leken som kan være en smule utfordrende med bunad! To personer holder for eksempel et kosteskaft eller en pinne mellom seg, og barn og voksne går under pinnen ved å bøye ryggen bakover. Den som kommer nær pinnen eller kosteskaftet, er ute. Pinnen senkes etterhvert lavere og lavere, og den som bøyer seg lengst ned, vinner. Hvis du setter på litt musikk, blir det topp stemning!

Bro, bro brille

Du husker sikkert «Bro, bro brille» – sangleken der to barn (eller voksne!) stiller seg mot hverandre, tar hverandres hender og løfter de slik at de danner en bro. Alle stiller seg på rekke og går etter hverandre under broen mens de synger. Mot slutten av sangen, fanges en av deltakerne, og leken avsluttes vanligvis med en skikkelig drakamp!

Kakeduell

Dette er kanskje ikke den leken du gjør tidligst på dagen da den kan forårsake en del … tja, søl. Sett noen kakestykker på et fat. På signal fra personen som styrer leken, skal deltakerne spise opp kakestykkene på fatet sitt så fort de kan – med armene på ryggen.

Svampkast

Etter kakeleken er det kanskje på tide å vaske seg? Svampkast er en fuktig og morsom lek. Du skjærer et hull i en stor plate og lar barn og voksne bytte på å stå bak platen med hodet i hullet. Det er om å gjøre å treffe den stakkars utvalgte i ansiktet med en våt svamp, og den som treffer blink, vinner.