Spørsmål og svar

Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål og andre ting du kanskje lurer på om Möller´s og våre produkter.

FAQ FAQ
Spørsmål og svar
Man bør alltid følge anbefalingene om dosering som står på produktet, med mindre annet er avtalt i samråd med lege. Det er spesielt de fettløslige vitaminene A, D og E man skal passe på at man ikke får i seg for mye av. Om man skulle få i seg mer enn anbefalt dose en sjelden gang vil det normalt være helt ufarlig.
Oppstøt fra fiskeolje er et vanlig problem. Hvis du sliter med oppstøt anbefaler vi at du prøver vårt produkt Möller´s Pharma Høykonsentrert Omega-3 Anti-oppstøt kapsler uten ettersmak av fisk som selges i apotek. Kapslene tåler magesyre og løser seg ikke opp før de går over i tynntarmen. Dette garanterer at du ikke blir plaget av oppstøt og ettersmak av fiskeolje. Produktet har ekstra høyt innhold av omega-3-fettsyrene EPA og DHA og sørger for at du får hele 1 gram omega-3 per 2 kapsler. Andre gode tips er å ta kapslene på kvelden eller til et måltid.
Ingen av våre produkter inneholder gluten. Alle Möller´s produkter er fri for soya.
Ja. Fettsyrene DHA og EPA, som er hovedvirkestoffene i Möller´s sine produkter, er blant de best dokumenterte næringsstoffene i verden i dag.
Nei. Dette er en gammel huskeregel som kom av at det er i vintermånedene behovet for vitamin D er størst. Men tran inneholder også andre næringsstoffer det er viktig å få hele året. En ny huskeregel bør være å huske og ta tran alle dager som slutter på "g"!
Hovedforskjellen mellom flytende tran og omega-3 kapsler er at mens tran og trankapsler lages av fersk lever fra torsk og skrei, lages oljen som brukes i de fleste omega-3 kapsler(fiskeoljekapsler) ved å presse ut olje fra hele småfisk, som ansjos. En annen ulikhet er at i tran finnes det naturlig vitamin A og D, mens det må tilsettes i olje fra småfisk. Omega-3-fettyrene DHA og EPA finnes i begge typer. Hva som er best kommer an på kvaliteten på produktene og mengde virkestoffer.
Forskjellen er at Möller’s Omega-3 flytende inneholder ca 40 % mer omega-3 per dagsdose enn vanlig Möller’s Tran. Det skyldes at vi har beriket produktet med ekstra mye omega-3, derfor koster også produktet noe mer enn vanlig Möller’s Tran. Vanlig dosering av begge produkter gir mer enn 250mg av hver fettsyre DHA og EPA, som er tilstrekkelig for å bidra til hjertets normale funksjon og til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn.
Vi har strenge krav til oksideringsnivå på fiskeoljen og tranen som brukes i våre produkter.
Våre kapsler lages med gelatin fra storfe.
En åpnet flaske bør oppbevares maks tre måneder i kjøleskap før den bør skiftes ut med en ny.
Som regel tilsvarer dette en liten barneskje.
Prøv med litt Zalo rett på flekken, la det virke i ca. 30 minutter. Skyll så tøyet godt og vask på vanlig måte etter anvisning. Heng gjerne tøyet ut til lufting.
Helsedirektoratet anbefaler at barn under 1 år får tilskudd av D-vitamin fra de er 1 uke gamle. Derfor har vi utviklet Möller´s Pharma D-vitamindråper til de minste under 1 år, og Möller´s Pharma Min Første Tran kan tas fra barna er 1-3 år. Fra de er 3 år kan de ta vanlig Möller´s Tran eller et av våre andre produkter.
Fiskeoljekapslene består av ren olje fra fiskemuskel og tran består av rent fett fra torskelever. Allergi ovenfor fisk skyldes at man reagerer på et protein (allergen) i fiskemuskelen. Dagens analysemetoder har ikke kunnet avdekke rester av protein i fiskeoljen/tranen, og vi anser det som lite sannsynlig at produktet vil utløse en allergisk reaksjon. Dersom man er hyperallergisk ovenfor fisk, bør man snakke med og eventuelt prøve produktet hos legen sin.
Er du i tvil, prøv Möller´s Vegetabilsk Omega-3 fra alger.
For nettopp denne gruppen er det spesielt viktig med tilskudd av omega-3 fettsyrer og vitamin D som finnes i tran og de øvrige Möller´s produktene. Helsemyndighetene anbefaler tran til gravide for å sikre tilstrekkelig tilførsel av vitamin D og DHA. Vitamin D er viktig for mor gjennom graviditeten. Möller´s Tran er rik på omega-3-fettsyren DHA som er viktig for utvikling av hjerne og øye hos foster. DHA er også viktig for utvikling av synet det første leveåret.
Man skal ikke gi vanlig tran til kjæledyr, da det inneholder vitaminer som allerede finnes i flere typer dyrefôr. Derfor har vi spesialutviklet Möller´s Omega-3 for Hund & Katt, som er godt for hud, ledd og pels.
Ja, flere av våre produkter kan kombineres. Det man skal passe på er at man ikke kombinerer to produkter som begge inneholder anbefalt mengde vitamin D og A. Hvis du lurer på hvilke produkter som kan kombineres står det en oversikt for hver av produktene på våre produktsider.
Det er vanskelig å bestemme hvilken alder et barn må være for å kunne ta kapsler. Det varier fra barn til barn og er avhengig av blant annet størrelsen på kapselen. Generelt vil vi ikke anbefale kapsler til barn under 3 år på grunn av faren for at man kan sette kapselen i halsen. Man må være helt sikker på at barnet klarer å svelge en kapsler før dette gis.
Dette er helt individuelt og opp til hver enkelt forbruker. Ta produktet når det passer deg og er enklest i forhold til rutine.
Det finnes ingen regel for at man må innta Möller´s produkter med mat, det vil variere fra person til person hva man synes er best. Mange synes det er best å ta produktene sammen med frokost eller middag fremfor på tom mage.

Kundeservice

Ble ikke ditt produktrelaterte spørsmål besvart over?

Fyll ut vårt Orkla Forbrukerservice kontaktformular, så hører du fra oss

Kundeservice

Ble ikke ditt produktrelaterte spørsmål besvart over?

Fyll ut vårt Orkla Forbrukerservice kontaktformular, så hører du fra oss

Betaling
Betaling

Trygg betaling med KLARNA - les mer om våre kjøpsvilkår her

Spor din pakke
Spor din pakke

Våre varer leveres raskt med HeltHjem

Reklamasjon
Reklamasjon

Problemer er til for å løses - bare fyll ut vårt enkle formular