Kreative ideer: 10 ting å lage med barna en regnværsdag

Surt vær ute er topp for å kose seg inne. Her er 10 ideer til ting dere kan lage sammen, med materialer dere sannsynligvis har liggende.

Høst = regn. Det er ikke alltid dere har lyst til å ta på dere regntøy og gå ut. Her er noen ideer til morsomme prosjekter dere kan få til sammen.

De fleste av disse 10 kreative prosjektene bruker materialer dere sannsynligvis har liggende. Mange har eksempelvis garn og sugerør liggende. Og visst kan ispinner bli noe riktig så fint!

1. Armbånd laget av sugerør og tråd.

Tenk at så fine armbånd kan lages av tråd og sugerør!

 

2. Fugler laget av papptallerkener

Har du noen papptallerkener liggende? De kan bli fine fugler ved å klippe. lime og male litt. Ekstra effektfullt blir det hvis dere også har fjær, silkepapir eller filt dere kan bruke.

 

3. Lag noe med enhjørning-tema

Har dere noen i familien som elsker enhjørninger? Da vil vedkommende elske disse 6 nydelige enhjørning-prosjektene. Her er alt fra enhjørning-piñata til enhjørning-hodepynt.

 

4. Perling: Fargerike armbånd

Lag armbånd av perler som er inspirert av frukt. Glad i vannmelon? Da lager du selvfølgelig et armbånd som er grønt ytterst og rødt innerst. Du trenger bare 6 ting for å lage disse: perler, perlebrett, strykejern, matpapir, broderitråd og en stor nål.

 

5. Inspirerende ispinner

Her er mange gode grunner til å spise is selv om det regner! Av ispinner kan dere nemlig lage alt fra egne memory-spill til hjemmelagde bøker.

 

6. Sokkedyr som ikke må sys

Endelig får vi bruk for enslige sokker som gjemmer seg i skuffen. Siden de ikke trenger å sys, kan selv små barn lage disse helt selv.

 

7. Mumier til halloween

Snart er det Halloween! Disse mumiene fylt med godteri er enkle å lage. De passer perfekt som bordpynt. Eller gi dem bort til skumle, små hekser eller store spøkelser som ringer på døra.

 

8. Lag et dukketeater

Nok et bruksområde for enslige sokker. De forvandles lett til ulike dyr eller kule rockestjerner. Så kan barna lage et dukketeater med dukker de selv har laget. Det er gøy!

 

9. Brett fine papirfigurer

Å brette papir er gøy, spesielt for litt eldre barn. Vi har samlet 6 ulike ideer, alt fra hjemmelagde sløyfer til hjemmelagde diamanter, som de på bildet. Visste du at det å brette papir om til små figurer heter origami, og stammer fra Japan?

 

10. Fargerike papirdekorasjoner

Her er fine og inspirerende dekorasjoner som etterpå kan brukes som pynt til barnebursdagen eller på barnerommet.

  • Var dette relevant?
  • ja   nei