Lag gresskarlykt til halloween

Lag gresskarlykt til halloween

Aktiviteter og moro
dekorere-gresskar

Å pynte med skumle – eller søte – gresskarlykter til halloween setter alle i riktig stemning. Det er slett ikke vanskelig. Her ser du hva dere trenger og hvordan dere gjør det.

En gresskarlykt vil lyse fint på trappa

Å lage gresskarlykter har blitt en fin tradisjon for mange familier i dagene før halloween. Selve innmaten er god å bruke i en gresskarsuppe eller i saftige muffins. Frøene kan dere tørke i ovnen og spise som snacks.

Tips: Be barna om å tegne gresskarlykter. Bruk så tegningene som mal når dere skjærer i gresskarene.

Dette trenger du:

 • Gresskar
 • kniv
 • Is-skje
 • Tusj
 • Telys

Tips: Når du skal hule ut gresskar , så anbefales det å bruke et på 4-5 kilo. Jo større gresskar, jo lettere er det å hule ut. Lysere gresskar er mykere og lettere å jobbe med.

Slik gjør du:

 1. Dekk gjerne bordet med avispapir, så blir det lettere å rydde opp.
 2. Start med å skjære av lokket. Skjær litt kantete, ikke rundt, og skjær skrått innover, ikke rett ned. Dette for å hindre at lokket vil dette ned i gresskaret.
 3. Når du har løsnet lokket skjærer du av kjøttet på innsiden av lokket slik at det bare blir toppen av lokket igjen.
 4. Så starter du med å hule ut gresskaret. Her er det fint å bruke en is-skje.
 5. Når du har fått ut alt kjøttet kan du begynne med ansiktet. Finn det best egnede stedet på gresskaret og tegn ønsket ansikt med tusj. Du kan også feste på mønster du har printet og klippet ut og bruke som sjablong.
 6. Når du har tegnet ønsket mønster bruker du kniven og skjærer ut.
 7. Oppi gresskaret setter du telys eller for eksempel batteridrevne lys.
 8. Pynt opp utenfor døren din med gresskarlykter og finn frem godisskålen!

Se også: Quiz om Halloween

Visste du dette?

Halloween er kvelden før allehelgensdag, stammer fra USA og feires ved at barna kler seg ut med masker og skumle kostymer for å gå rundt til naboer og true med rampestreker hvis de ikke får godteri.

“Knask eller knep” er blitt det norske uttrykket for “Trick or treat”, og feiring av Halloween blir stadig mer populært i Norge. Gresskar, som er selve symbolet på Halloween, har sin opprinnelse i en gammel irsk myte om den gjerrige smeden Jack O’ Lantern. Jack ble, etter å ha forsøkt å selge sin sjel til djevelen for en siste drink på puben, dømt til å gå omkring på jorden fram til dommedag med en uthult kålrot med lys i. Kålroten er forgjengeren til dagens gresskarlykt, som derfor blir kalt “Jack-o-lantern”.

Kilde: Klikk.no, frukt.no 

Prøv også: Kreative ideer – 10 ting å lage med barna en regnværsdag

Prøv også