Omega-3 hjelper til å holde deg frisk

Omega-3 hjelper til å holde deg frisk

Immunforsvar
Omega-3 hjelper til å holde deg frisk

Omega-3 har mange helsefordeler gjennom å bidra til sunn utvikling og hjelpe til å holde deg frisk.

Helsemyndighetene anbefaler vitamin-D i form av D-vitamindråper til spedbarn fra 1 ukes alder, samtidig som vi vet at mors inntak av omega-3 fettsyren DHA under svangerskapet bidrar til utviklingen av netthinnen i øyet hos de nyfødte, som har betydning for skarpheten av omverdenen de ser. Studier viser at det er en sammenheng mellom mors DHA inntak og barnets hjerne – og synsutvikling*.

Les også: D-vitamin for baby

Les også: Tran og D-vitamin til gravide og ammende mødre

D-vitamin og omega-3 i barnas oppvekst

Gjennom barnas oppvekst er vitamin-D nødvendig for utvikling av skjelettet, så hva er da enklere enn å ta en skje tran hver dag fra barnet er ett år for å bidra til å sikre denne fantastiske utviklingen?

Også eldre barn og voksne trenger fettsyrene DHA og EPA som er byggesteiner i vedlikehold av hjernen og hjertets funksjon. DHA bidrar også til å opprettholde den normale synsfunksjonen hos barn og voksne i alle aldre. Vitamin A og D bidrar til et normalt immunforsvar slik at vi er rustet gjennom vinteren.

Omega-3-fettsyrer

Omega-3 er en samlebetegnelse for en gruppe ulike fettsyrer. Noen av disse fettsyrene har bevist å ha positive helseeffekter. Derfor gjelder det å velge produkter som gir deg de omega-3 typene som faktisk har en dokumentert effekt, nemlig DHA og EPA. Omega-3 fettsyrene DHA og EPA er lange, fleksible fettsyrer som er spesielt gode å ha i cellemembranene i hjertet og i blodårene.

Fordi fettsyrene inngår i så å si alle kroppens celler er Omega-3 relevant for mennesker i alle ulike aldre. Möller´s tran inneholder omega-3 fettsyrene DHA og EPA, samt vitamin A, D og E. Er du ikke så glad i tran, har vi mange gode alternative produkter til deg og familien din.

*Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA + 200 mg DHA.

Les også