D vitamin for baby

D vitamin for baby

Spedbarn
d vitamin for baby

Morsmelk inneholder rikelig med protein, fett, karbohydrater og andre viktige næringsstoffer en baby trenger, men morsmelken dekker ikke det anbefalte Dvitamin dagsinntaket norske helsemyndigheter har satt for alle opptil 75 år. 

D-vitamin for baby og spedbarn 

Ettersom morsmelk ikke inneholder tilstrekkelig med D-vitamin for å dekke det anbefalte dagsinntaket for babyer, er foreldre nødt til å finne andre måter å dekke behovet for D-vitamin hos den minste. 

Les også: Tran og D-vitamin for gravide og ammende mødre 

De første 6 levemånedene anbefales det ifølge helsedirektoratet at morsmelk skal være den eneste næringen barnet ditt inntar. Det blir derfor ikke mulig å inkludere matvarer rike på D-vitamin i babyens kosthold, som fet fisk, dyrelever, sopp eller gjær. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor at morsmelken suppleres med et tran-produkt fra barnet er ett år, for å sikre at din baby sitt behov for D-vitamin er dekket. 

Før barnet er ett år gammelt vil morsmelkerstatning, babygrøt eller andre kostkilder som er tilsatt vitamin-D gi barnet ditt det anbefalte daglige inntaket av vitamin-D. 

Tran til baby 

Möller’s har laget et eget tranprodukt for de over 1 år som kun finnes på apotek. Dette er en eksklusivt tilpasset tran til baby, med tilpassede mengder D-vitamin og A-vitamin. De sunne Omega-3-fettsyrer er også i dette naturlige tilskuddet, som den lille har god nytte av. Dette produktet kan du gi til barnet ditt fra det er ett år gammelt. 

Möller’s Pharma Min Første Tran kan du lese mer om her

En flaske med «Möller’s Pharma Min Første Tran» inneholder 50 dagsdoser à 5 milliliter, hvor en dose inneholder 10 mikrogram med D-vitamin, i tråd med helsedirektoratets anbefalinger. Med tranen følger en smart doseringssprøyte som gjør det lett å både måle riktig dose og å gi tran til babyen.