D vitamin for baby

Morsmelk inneholder rikelig med protein, fett, karbohydrater og andre viktige næringsstoffer en baby trenger, men morsmelken dekker ikke det anbefalte D vitamin dagsinntaket norske helsemyndigheter har satt for de mellom 0 og 2 år.

D vitamin for baby og spedbarn

Ettersom morsmelk ikke inneholder tilstrekkelig med D vitamin for å dekke det anbefalte dagsinntaket for babyer, er foreldre nødt til å finne andre måter å dekke behovet for D vitamin hos den minste.

De første 6 levemånedene anbefales det ifølge helsedirektoratet at morsmelk skal være den eneste næringen barnet ditt inntar. Det blir derfor ikke mulig å inkludere matvarer rike på D vitamin i babyens kosthold, som fet fisk, dyrelever, sopp eller gjær. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor at morsmelken suppleres med et tran-produkt, for å sikre at din baby sitt behov for D vitamin er dekket.

Tran til baby

Möller’s har laget et eget produkt for de minste som kun finnes på apotek. Dette er en eksklusivt tilpasset tran til baby, med tilpassede mengder D vitamin og A vitamin. De sunne Omega3-fettsyrer er også i dette naturlige tilskuddet, som den lille har god nytte av.

Möller’s Pharma Min Første Tran kan du lese mer om her

En flaske med «Möller’s Pharma Min Første Tran» inneholder 50 dagsdoser à 5 milliliter, hvor en dose inneholder 10 mikrogram med D vitamin, i tråd med helsedirektoratets anbefalinger. Det anbefales at du gir din baby tran allerede etter 4 uker, men da bare 2,5 ml, for så å gradvis bygge opp mot 5 ml i løpet av de første 6 levemånedene. Med tranen følger en smart doseringssprøyte som gjør det lett å både måle riktig dose og å gi tran til babyen.

Tran til baby eller D vitamin dråper

Helsestasjonslege, Randi Kasin, sier at hun anbefaler alle å gi tran til babyen hver gang hun møter foreldre til 6-ukerskontrollen. Hun forteller at hun anbefaler foreldre å gi tran og ikke D vitamindråper.

  • ” D-vitamindråper inneholder ikke de sunne omega-3-fettsyrene, og det synes jeg er litt viktig at de får i seg. En annen fordel med tran i forhold til D-vitamindråper, er at det er billigere,” sier Randi Kasin.

Du kan lese mer om hva hun mener om Tran, Omega-3 og D vitamin og din baby sine behov, ved å følge linken under.

LES OGSÅ: Derfor anbefaler leger å gi tran til barna

  • Var dette relevant?
  • ja   nei