Derfor bør du ta tran hele året

Derfor bør du ta tran hele året

Omega-3
71697a089e86462ba53b00d57cd09319

Du har kanskje hørt den gamle myten om at man kun skal ta tran i måneder med bokstaven «R»? Bra er det hvis du tar tran i disse månedene, men visste du at kroppen trenger tran og dens ingredienser hele året. Her kan du lese mer om hvorfor man bør ta tran hele året og litt om de forskjellige fordelene ved å ta tran!

Les også: Derfor bør du ta D-vitamin hele året

Möller’s tran har en unik kombinasjon av naturlig omega-3 fra fisk og vitaminene A, D og E. Næringsstoffene du finner i tran er viktig for kroppen hele året, og det holder derfor ikke å bare ta tran i månedene fra september til april. De resterende månedene har vi i Norge kanskje mer sol, men visste du at spesielt en gruppe i befolkningen vår bør ta ekstra tilskudd av vitamin D også i sommermånedene?

Les mer om omega-3 og hvorfor det er viktig hele året her

Tran er rik på vitamin D

Vitamin D er et viktig vitamin for kroppen som blant annet bidrar til normal funksjon av immunforsvaret, opptak av kalsium fra mat og morsmelk, normalt vedlikehold av skjelettet, dannelse av tenner hos barn og utvikling av skjelett hos barn. Vitamin D er ekstra viktig under svangerskap og amming for blant annet normal utvikling av skjelett hos foster og spedbarn, og da spesielt fordi mor er barnets eneste næringskilde i starten av livet.

Fra barnet er 1 uke gammelt kan man gi D-vitamindråper, fra 1 års alderen kan man gi Min Første Tran, og fra 3 års alderen kan de ta Möller’s Tran eller Gelefisker.

Eldre mennesker fra 65 år og oppover bør passe på at de får i seg nok vitamin D, dette for at blant annet skjelettet skal vedlikeholdes. Hos noen mennesker kan opptaket av vitamin D bli dårligere med årene. Det anbefales å teste dette hos legen, som da vil kunne anbefale ytterligere tilskudd av vitamin D.

I Norge bor det mennesker fra alle deler av verden. Visste du at hudfargen vår spiller inn på hvor mye vitamin D som dannes i huden fra solen? Har man mørkere hud trenger man mer sol enn de med lysere hud for at kroppen skal danne samme mengde vitamin D i huden. Derfor er det viktig at personer med mørk hud sjekker nivå av vitamin D hos legen slik at de er sikre på å få i seg nok vitamin D. Dette kan tas gjennom ekstra tilskudd i kosten.

Det er ikke bare de med mørkere hud som må passe på at de får i seg nok vitamin D. Somrene i Norge byr ikke alltid på mye sol. Visste du at man må oppholde seg ubeskyttet (uten solkrem) i solen i ca. 15 minutter for å dekke dagsbehovet av vitamin D? Solkremens beskyttelse hindrer nemlig dannelsen av vitaminet i huden.

En skje med Möller’s tran hver dag vil gi deg nok vitamin D til å dekke det daglige behovet!

Andre gode grunner til å ta tran hver dag, hele året

  • Vitamin D kan holde sommerforkjølelsen borte ved å bidra til normal funksjon av immunforsvaret
  • Tran inneholder omega-3 fettsyrene DHA og EPA som har en gunstig effekt på hjerne, hjertet og syn
  • Vitamin A bidrar til normalt syn, og kalles derfor øyets vitamin. I tillegg bidrar dette vitaminet til dannelse av nye hudceller og normalt immunforsvar
  • Vitamin E er en viktig antioksidant og beskytter cellene mot frie oksygenradikaler

Du trenger bare én skje med tran hver dag for å dekke ditt daglige behov året rundt!