One Pot Bolognese

One Pot Bolognese er den perfekte oppskriften som lager seg selv. Den holder til to porsjoner og inneholder mange av de næringsstoffene man trenger når man er gravid – som for eksempel jern fra spinat, fullkorn og karbonadedeig, folat og kalsium fra spinat og pasta. Et godt måltid som kan nytes både til middag og som restelunsj. Nam!

Ingredienser:

  • 250 g fullkornspaghetti
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks tomat-pastasaus, 500 g
  • ½ gul løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss kinesisk soya
  • 1 ts timian
  • 1 liter vann
  • 1 liten pose spinat, 65 g
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Tærn opp løk og fres i en panne med olje
  2. Tilsett karbonadedeigen, finfordel med en tregaffel og stek til den er gjennomstekt
  3. Tilsett pastasaus, løk, hvitløk, soya, timian, vann og pasta. Pass på at det kokes opp, og la deretter småkoke på lav varme i 15 minutter under lokk eller til pastaen en gjennomkokt. Rør innimellom
  4. Smak til med salt og pepper
  5. Rør inn spinat og server

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei