Søtpotetsuppe med sitrontran

Søtpotetsuppe med gode krydrete smaker, inspirert fra det thailandske kjøkken. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar ca 40 minutter å lage – med tilsatt Möller’s Tran sitronsmak. Godt for både kropp og gane.

Ingredienser:

  • 1 stor søtpotet (ca 400 g)
  • 1 stor gulrot (ca 100 g)
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk buljongterning grønnsak
  • 3 dl kremet kokosmelk
  • 5 dl vann
  • 1 stk lime
  • 1 ss Möller’s Tran med sitronsmak
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • Topping:
    • 1 dl tyrkisk yoghurt
    • Sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres i en høy kjele i rapsolje slik at løken blir gjennomsiktig, men ikke får farge.
  2. Skrell og hakk søtpotet og gulrot, tilsett i gryten. Tilsett gurkemeie, buljongterning, vann og kokosmelk.
  3. La koke på svak varme i 15 minutter, eller til søtpoteten er gjennomkokt.
  4. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør til det har blitt en glatt suppe. Tilsett saft av lime, Möller’s Tran med sitronsmak og chilipulver.
  5. Server suppen med tyrkisk yoghurt og sesamfrø.

 

Type oppskrift: Middag – Thailandsk

Porsjoner: 4

Tilberedelsestid: 20

Forberedelsestid: 20

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei