Imponér med superfett på kjøkkenet
Imponér med superfett på kjøkkenet
![Imponer med superfett på kjøkkenet](https://www.mollers.no/wp-content/uploads/2016/06/Imponer-med-superfett-på-kjokkenet.jpg)
Hvorfor ikke bytte ut litt av fettet med tran til neste festmiddag? Neida, vi tuller ikke! Her er oppskrifter til fire fristende retter, helt uten transmak!
Få i deg superfett ved å Inkluder tran i din matlaging
Å bruke tran i matlagingen er en genial måte å gjøre kostholdet litt sunnere på. Odd Ivar Solvold, som er kokk, forklarer hvordan du kan snike litt velgjørende tran inn i middagen:
-Det beste er å kombinere tran i retter med syre, det kan være i alt fra frisk tomatsaus til vinaigrette. Unngå fløteprodukter, det forsterker transmaken.
Man kan redusere bruken av matlagingsolje ved å blande den med litt tran. Solvold anbefaler da å kombinere den med en rapsolje av god kvalitet.
– Men førstevalget mitt er å tilsette tranen i stedet, sier kokken.
Hans favoritt er å bruke tran i vinaigretter med løk involvert. Løk legger en demper på transmaken, og integrerer den bedre.
Solvolds lune nypoteter
Perfekt til grillmaten!
Ingredienser:
- Nypoteter
- Meierismør
- Sjalottløk
- Persille
- Möller´s Tran
Slik gjør du:
- Kok potetene
- Smelt meierismør og tilsett finkuttet sjalottløk og persille sammen med en liten slant tran
- Vend det inn i lune poteter.
Honning- og limemarinert ørret med koriander- og myntepesto
Ingredienser:
- 1,9 kg ørretfileter
- Olje eller smør til steking
- Gresk yoghurt naturell
Til marinaden:
- 2 ss olivenolje
- 2 ss saft fra presset lime
- 1 ts raspet ingefær
- ½ ts havsalt
- ½ ts sort pepper
Til pestoen:
- 5 dl frisk koriander
- 1 dl mynteblader
- 0,5 dl ristede og skivede mandler
- 2 ts raspet ingefær
- 1 ts limesaft
- ½ hakket jalapeno eller chili, uten frø
- 1 ts honning
- ¾ ts hakket hvitløk
- ¾ ts havsalt
- 4 ts Möller´s Tran med sitronsmak
- 0,5 dl extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
- Lag i stand marinaden ved å legge alle ingrediensene i en stor plastpose, gjerne en som det går an å forsegle.
- Skyll fisken under kaldt, rennende vann. Trykk av vannet med papirhåndklær, og legg fisken i plastposen.
- Lukk eller knyt sammen posen, og massér godt for å fordele ingrediensene. La den marinere i kjøleskapet i ½ – 2 timer.
- Bland alle ingrediensene til pestoen, bortsett fra tran og olivenolje, i en food processor. Kjør til alt er finhakket.
- Tilsett olje og tran i en tynn stråle mens food processoren går, slik at pestoen får en tykk og kremete konsistens. La den hvile 30 minutter i romtemperatur.
- Legg ørretfiletene i en godt smurt ildfast form, og hell marinaden over. Bak midt i ovnen på 200 °C, i 15 – 20 minutter. 7. Server med koriander- og myntepesto, og gjerne en klikk gresk yoghurt naturell.
Tips! Grill gjerne fisken i stedet for å bake den i ovnen!
Se flere oppskrifter på fisk her:
Superrask og supersunn guacamole
Ingredienser:
- 4 dl spisemodne avokadoer i skiver
- 1 dl cherrytomater i skiver
- 0,7 dl hakket rødløk
- 0,5 dl grovhakket, frisk koriander
- 2 ss saft fra presset lime
- 2 ts Möller´s Tran med sitronsmak
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Legg alle ingrediensene i en medium stor bolle, og rør alt sammen.
- Smak til med salt og pepper. Server.
Nudler med honning-, ingefær- og peanøttsaus
Ingredienser:
- 200 gram nudler
- 5 dl brokkoli i små buketter
- 1 liten rød paprika, i tynne skiver
- 1 dl vårløk i tynne skiver
- 1 dl hakkede peanøtter
- 0,5 dl hakket koriander
- 0,8 dl soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 4 ts Möller´s Tran med sitronsmak
- 2 ss peanøttsmør
- 1 ss raspet ingefær
- 1 ss risvineddik
- 2 ss honning
- 2 hakkede hvitløksfedd
- 1-2 ts paprikaflak (red pepper flakes)
Slik gjør du:
- Kok nudlene som anvist på pakken. Sil av vannet, og hell dem oppi en stor bolle.
- Tilsett brokkoli, paprika, vårløk, halvparten av peanøttene, og halvparten av korianderen.
- Visp sammen soyasaus, sesamolje, tran, peanøttsmør, ingefær, eddik, honning, hvitløk og paprika.
- Hell blandingen over nudlene, og bruk de resterende peanøttene og korianderbladene som garnityr. Serveres varm eller kald.