Fiskesuppe med røkelaks

Det finnes uendelige mange oppskrifter på fiskesuppe der ute. Dette er den beste vi har kommet over.

Oppskriften stammer fra Trond Moi, og grunnen til at den er en favoritt, er at den både er enkel å lage, samtidig som den i grunn inneholder alt som er godt. Blåskjell, røkelaks, rød og hvit fisk, sprø grønnsaker og masse friske urter. Resultatet er en fyldig og smakfull fiskesuppe som egner seg like godt til hverdags som til fest. 

Server fiskesuppen med godt brød og gjerne litt ekstra salt smør, så er måltidet (og lykken!) komplett. 

TID

 30 min – 40 min

PORSJONER

4

NIVÅ

 Easy

Fiskesuppe:

  • 300 gram blåskjell
  • 2 ss ekstra god olivenolje
  • 1 gul løk
  • 2 dl hvitvin
  • 300 gram fiskefilet (50 / 50 hvit og rød fisk)
  • 2 skiver røkelaks
  • 1 gulrot
  • 1 fennikel
  • 1 liten bit sellerirot
  • 1 liten purre
  • 2 sjampinjong
  • 6 dl kremfløte
  • 1 liter fiskekraft (evt vann med 2 buljongterninger)
  • 100 gram smør
  • 150 gram rensede reker
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • salt og nykvernet pepper

SLIK GJØR DU

  1. Skyll, skrubb og rens blåskjellene godt i kaldt vann.
  2. Varm opp oljen i en stor kjele. Ha finhakket løk i kjelen sammen med blåskjellene. 
  3. Hell over hvitvin (evt eplejuice). Legg på lokk og la skjellene koke i cirka ett minutt til de har åpnet seg. Skjell som ikke åpner seg, skal kastes.
  4. Del fisken i små terninger. 
  5. Vask og skrell grønnsakene. Skjær gulrot, fennikel, selleri og purre i strimler og sjampinjongen i skiver. 
  6. Ha grønnsaksstrimlene, soppen og fløten over i blåskjellkjelen sammen med fisketerningene.
  7. Hell over fiskekraft. Kok opp og rør inn smøret. 
  8. Idet suppen har kokt opp er den klar, og så tilsettes rekene og urtene rett før servering.
  9. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Var dette relevant?
  • ja   nei