Saftig quinoabrød

Denne saftige oppskriften på quinoabrød er en god kilde til folat, jod, kalsium, vitamin B12 og jern – perfekt for deg som ammer, da dette kan være en del av et måltid som kan spises med én hånd, tilberedes i forkant og spises flere dager på rad – samt til flere måltider om dagen. Dette mettende og gode brødet kan redde mange måltider. Smør for eksempel med kremost og paprika. Ha det ferdig i kjøleskapet, ta med ut på trilletur eller ta det frem når det er behov for et raskt mellommåltid. Oppskriften holder til ett brød.

Ingredienser:

  • 1 pakke kokte kikerter, 400 g
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl quinoafrø
  • 1 ss FiberHusk
  • 3 dl kokende vann
  • 3 dl havremel, finmalt havregryn
  • 2 ts bikarbonat
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ dl gresk yoghurt
  • 2 dl hele mandler

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Mos eller kjør kikertene i en kjøkkenmaskin, slik at de blir most, men fortsatt har en del biter
  3. Bland linfrø, quinoa og fiberhusk med kokende vann, la stå i 10 minutter
  4. I en separat bolle, rør sammen havremel, bikarbonat og salt
  5. Rør deretter sammen alle ingrediensene til en deig
  6. Fordel deigen jevnt i en brødform ikledd bakepapir
  7. Sett i nedre del av ovnen i ca 1 time

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei