D-dråper til baby

D-dråper til baby

Spedbarn
d dråper til baby

D-vitamin er noe vi mennesker trenger kontinuerlig påfyll av hele livet, så hvorfor ikke starte med d-dråper til de minste fra de er allerede 1 uke gamle? Her kan du lese mer om hvorfor det anbefales å gi d-dråper til ammende barn. 

Hvorfor D-vitamin dråper? 

Næringen en ammende baby får i seg fra morsmelken avhenger av kostholdet til mor. Selv om mye av næringsstoffene mor får i seg overføres til babyen, er det noen tilskudd babyen trenger allikevel. D-vitamin er en av disse, og er nemlig nødvendig for å bygge opp skjelettet. 

I og med at spedbarn enten ammes eller får morsmelkerstatning er man avhengig av tilskudd til kosten. Barn som får morsmelkerstatning får allerede alle tilskuddene de trenger, mens ammende babyer, samt barn som delammes, anbefales tilskudd av D-vitamin gjennom D-dråper. Delammer du, kan tilskuddet av D-vitamin tilpasses mengden morsmelkerstatning babyen får. 

Les mer om: D-vitamin for baby 

Anbefalt dosering av D-dråper 

Möller’s Pharma D3-vitamindråper bidrar til immunforsvarets normale funksjon, og er nødvendig for normal vekst og utvikling av benbygning hos barn. Fra barnet er en uke gammelt anbefales det å gi 5 dråper hver dag, noe som tilsvarer 10 mikrogram. 

D-dråpene kan brukes helt til barnet er ett år gammelt, og ifølge Helsedirektoratets anbefalinger bør ikke barn mellom 0-6 måneder få i seg mer enn 25 mikrogram D-vitamin per dag, og barn mellom 6-12 måneder bør ikke få mer enn totalt 35 mikrogram per dag. Gir du barnet ditt morsmelkerstatning, babygrøt tilsatt D-vitamin eller annen mat – regn ut hvor mye dagsinntaket blir, og doser D-dråpene deretter. 

Har ammende mor et helt eller delvis plantebasert kosthold, anbefales det fra Helsedirektoratet at hun tar tilskudd som inneholder D-vitamin, vitamin B12, jod og DHA i form av vegetabilsk omega-3 fra algeolje. Gjør mor dette kan barnet som ammes få tilskudd som inneholder vitamin-D og B12. 

Fra barnet er ett år – kan man bytte ut Möller’s Pharma D3-vitamindråper med Möller’s Pharma Min Første Tran. 

Les mer om hvilken effekt vitamin-D har i kroppen her  

Les også: