Chiapudding

Dette er en oppskrift på chiapudding som er perfekt å alltid ha tilgjengelig i kjøleskapet. Chiafrø er en god kilde til omega-3 og dermed en perfekt frokost eller mellommåltid for deg som er i permisjon og ammer. Du kan forberede flere porsjoner i lufttette porsjonsbokser og ha de ferdig i kjøleskapet, slik at du alltid har mat når du er sulten eller får en kjapp pause. Chiapuddingen holder seg 3-5 dager i kjøleskaper og oppskriften holder til to porsjoner.

Ingredienser:

  • 2 dl fettfri melk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0,75 dl chiafrø
  • 0,5 ts vaniljeessens eller vaniljepulver

Toppingforslag:

  • Frukt, bær, nøttesmør, usøtet müsli eller nøtter

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene i en skål
  2. Spis med en gang eller fordel i glass eller bokser, og oppbevar i kjøleskapet opp til 5 dager
  3. Spis som den er eller tilsett valgfri topping. Gjerne bær, kiwi eller andre c-vitaminrike sitrusfrukter

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei