Scampi-bowl med ris

Denne oppskriften på scampi-bowl med ris inneholder mange sunne næringsstoffer kroppen trenger når man er gravid. I tillegg er dette en rett som både er enkel å lage og som smaker godt. Oppskriften holder til to porsjoner og passer godt både som middag og lunsj. Velbekomme.

Ingredienser:

  • 2 porsjoner ris
  • 1 pakke kokt scampi, 170 g
  • 1 pakke kokosmelk, 250 ml
  • 1 ss sesamolje
  • ½ finhakket løk
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 1 lime
  • 1 dl vann
  • 1 paprika, hakket i biter
  • 1 fiskebuljongterning
  • Fersk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken
  2. Varm olje i en panne, fres løk og hvitløk til det får farge
  3. Tilsett halvparten av paprika og fres i noen minutter
  4. Tilsett vann, buljongterning, kokosmelk, saft og skall fra en ½ lime, salt og pepper
  5. La det surre på lav varme i ti minutter. Tilsett resten av paprikaen og scampi. Varm ytterligere 1 minutt, slik at alt blir varmt
  6. Server med ris, en limebåt og topp med koriander

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei