Salat med langtidskokt høyrygg

Denne oppskriften på salat med langtidskokt høyrygg passer like godt sommer, som vinter og inneholder mange sunne næringsstoffer gravide kropper trenger i løpet av en dag. Her får du blant annet jern fra kjøttet, nøttene og spinaten – samtfolat fra nøtter, sukkererter og spinat. Oppskriften holder til 2-3 porsjoner, og smaker kjempegodt. Husk å gjennomstek kjøttet – og server gjerne med ris, nudler eller brød. Velbekomme!

Ingredienser:

  • 1 kg høyrygg
  • 1,5 løk, hakket
  • 50 g ingefær, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss rapsolje
  • 0,75 dl kinesisk soyasaus
  • 2 ss tomatpure
  • 2 limeblader
  • 1 kjøttbuljongterning
  • Vann
  • Salt
  • Pepper

Salat

  • 1 gulrot, skrelt og skivet
  • 65 g spinat, en liten pose
  • Persille
  • 20 sukkererter
  • 0,5 dl cashewnøtter

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i biter, ca 4×4 cm. Varm en støpejernspanne med olje på middelhøy varme og brun bitene på alle sider så de får en fin farge. Sett kjørrer til side på et fat
  2. Stek løk, ingefær og hvitløk til det får farge
  3. Legg tilbake kjøttet i pannen og tilsett soyasaus, tomatpure, limeblad og buljongterning. Tilsett vann, så mye at det akkurat dekker kjøttet
  4. Kok opp og legg på lokk. Senk til lav varme og la smpputre i 5 timer
  5. Smak til med sal tog pepper etter behov
  6. Sil av skyen og server skuen med kjøtt, salat og topp med cashewnøtter

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei