Grønn pastasalat

Det er ekstra viktig som gravid at man passer på å få i seg nok av de sunne næringsstoffene kroppen trenger, og i denne oppskriften på grønn pastasalat får du blant annet folat fra grønne grønnsaker, kalsium fra brokkoli og jern fra cashewnøtter. Oppskriften holder til to porsjoner og smaker godt! Bruk de grønnsakene du liker best, så blir dette din nye favorittsalat.

Ingredienser:

  • 200 g brokkoli
  • 100 g agurk
  • 2 dl pasta
  • 1 dl grønne erter
  • 1 avokado
  • 200 g fetaost
  • Ferske urter, persille
  • 2 never bladspinat
  • 4 ss cashewnøtter

Vinaigrette:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts dedamolje
  • 1 ss eddik
  • 1 ts honning
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter instrukser på pakken
  2. Skjær av bukettene på brokkolien og forvell med de grønne ertene
  3. Hakk agurk og avokado
  4. Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten
  5. Bland alle ingrediensene til salaten, brokkoli, agurk, pasta, erter, avokado, spinat og cashewnøtter. Legg opp i skåler. Smul og topp med ost og ferkse urter
  6. Dryss over vinaigretten og bland rundt så alle smakene blendes. Server!

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei
Relaterte artikler