Asiatisk-inspirert salat

En salad inspirert av asiatiske smaker. Serveres som tilbehør til for eksempel grillet fisk eller annet kjøtt. Perfekt tilbehør til middagen som kun tar 15 minutter å forberede. Gode smaker og ferske ingredienser, toppes med 1 spiseskje Möller’s Tran med sitronsmak.

Ingredienser:

1 stor salatskål

  • ½ kål
  • 1 pose ferdigrevet råkost
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 dl kokt hirs, kan byttes ut med bulgur, cous cous, quinoa eller lignende
  • En neve sukkererter
  • 0,5 dl peanøtter
  • Fersk chili hvis ønskelig
  • Sesamfrø hvis ønskelig

Dressing:

  • 2 stk chilifrukter
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk sølvløk eller annen valgfri løk
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss Möller’s Tran med sitronsmak

Slik gjør du:

  1. Skiv eller hakk kålen tynt. Rør sammen kål, råkost, edamame, hirse, sukkererter og peanøtter.
  2. Lag sausen ved å finhakke og ta frøene ut av chiliene. Finhakk løk og hvitløk, og rør alle ingrediensene sammen til en dressing.
  3. Hell dressingen over salaten og rør om.
  4. Topp eventuelt med fersk chili og sesamfrø

 

Type oppskrift: Middag – Asiatisk

Forberedelsestid: 15 minutter

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei