Ørret i rømmesaus

Kan vi ikke bare begrave myten om at barn ikke liker fisk en gang for alle?

Det er noe med kombinasjonen av den syrlige rømmesausen, kokte poteter og agurksalat som gjør dette til et perfekt måltid. Det gjør heller ingenting av du lager denne retten på den tiden det tar å koke poteter. Dette er med andre ord en hverdagsmiddag man burde lage mye oftere!

Begynn med å lage agurksalat og å sette poteter til koking. Når det er gjort kan du konsentrere deg om fisken. Innen alt er ferdig venter et nydelig og sunt måltid på store og små! 

TID

 15 min – 20 min

PORSJONER

4

NIVÅ

 Enkel

Pannestekt ørret:

  • ca 700 gram fersk ørretfilet
  • hvetemel
  • smør
  • salt og pepper
  • 1 boks seterrømme
  • 4 ss finhakket persille eller gressløk
  • salt og pepper
  • litt sitron

Agurksalat:

  • 1 agurk i tynne skiver
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU

PANNESTEKT ØRRET:
  1. Ved fisken i hvetemel og stek med skinnsiden ned i raust med smør til fisken er gyllen og sprø i skinnet.
  2. Snu og gi den en rask bruning på kjøttsiden. Bruker du skinnfri filet bruner du den jevnt rundt på hele stykker.
  3. Løft ut fisken og legg på fat.
  4. Lag så rømmesausen ved å røre ut rømme i stekepannen du brukte til å steke fisken.
  5. Smak til med salt, pepper, urter og sitron.
  6. Kok så vidt opp og legg fisken tilbake i stekepannen. Ikke bruk for høy varme her, da vil sausen sprekke.
  7. Server med en gang.
AGURKSALAT:
  1. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper til agurksalaten. Smak deg frem.
  2. Vask agurken og skjær den opp i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin, hvis du har. Ostehøvel kan også brukes.
  3. Tilsett agurkskivene i vinaigretten.
  4. La det trekke i minst 20 minutter.
  • Var dette relevant?
  • ja   nei