Blomkålnuggets

Dette er en oppskrift på vegetariske nuggets laget av blomkål – blomkålnuggets! En oppskrift som er både kjempe enkel å lage, og som er godt å ha klart når man er fysen på noe godt, eller som tilbehør til middagen. Spesielt når man er i amme-perioden kan det være greit å ha litt snacks klart enten i kjøleskapet eller på benken, slik at man kan få i seg nok mat gjennom dagen. Dette er en perfekt kveldssnacks eller som snacks gjennom dagen. Warning, dette er godt!

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhode
  • 1,25 dl vann
  • 1,25 dl fettfri melk
  • 2 dl grovt mel eller kikertsmel
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts cayennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl BBQ saus

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Bryt løs bukettene fra blomkålhodet
  3. Bland vann, melk, mel og alle krydder i til en deig i en bolle
  4. Tilsett blomkålsbukettene i skplen og baldn rundt, slik at alle blir dekket av deigen
  5. Legg bukettene på et stekebrett med bakepapir, og sett midt i ovnen i 20 minutter
  6. Ta ut brettet, tilsett BBQ-saus og bland godt rundt, slik at alle bukettene blir dekket. Sett i ovnen ytterligere 10-15 minutter. Ta ut og la hvile noe før servering
  7. Rør sammen gresk yoghurt med krydderblanding. Server til blomkålen

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei