Tortilla Burrito

Denne oppskriften er en kombinasjon av både tortilla og burrito – en tortilla burrito oppskrift! Oppskriften holder til to porsjoner og inneholder masse gode grønnsaker som gir deg mange av de næringsstoffene du trenger både som gravid og ammende. Den kan også lages i forveien, slik at du alltid har et godt og næringsrikt måltid tilgjengelig – som også kan spises på trilletur.

Ingredienser:

  • 8 tortillalomper
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 1 boks ferdigkokte kidneybønner
  • 1 pose tacokrydder uten sukker
  • 150 g gouda ost
  • 1 boks mais, uten tilsatt sukker
  • ½ skivet løk
  • 2 skivede tomater
  • ½ skivet paprika
  • 1 skivet avokado
  • Litt olje

Slik gjør du:

  1. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i en stekpanne. Finfordel kjøttdeigen og tilsett tacokrydder
  2. Skyll og tilsett kidneybønnene
  3. Legg ut halvparten av tortillalompene på benken
  4. Legg kjøttdeigsblandingen. Ost, tomat, mais, spinatmix, avokado og paprika midt på brødet, ikke helt ut i kantene, da blir det vanskelig å brette inn kantene. Legg den andre lompen på toppen og skjær hakk i kantene rundt hele brødet. Brett inn kantene, ett tips er å ha litt vann på lompene så det holder seg litt bedre
  5. Varm en stekepanne på medium varme og tilsett litt olje. Legg hele burritoen i pannen og stek ca 4 minutter på hver side. Tilsett mer olje ved behov
  6. Del eller spis som den er. Kan også legges i kjøleskapet og varmes opp i microbølgeovnen ved en senere anledning

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei