Torsk i form

Torsk i form

Oppskrift
torsk i form

Det kan være utfordrende å finne nye middagsretter hver dag, og ikke minst næringsrike middager som smaker godt og som er enkelt å lage. Denne oppskriften treffer på alle punkter og passer til dagens familiemiddag. Torsk i form både smaker godt, holder til to voksne og to barn samt tar kort tid å lage i tidsklemma. Bon appetit!

Ingredienser:

  • 400g torskefilet
  • 4 porsjoner ris
  • 1 purreløk, skivet
  • 100g spinat
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss smør
  • 1 fiskebuljongterning
  • 1+1 ss fiskekrydder
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss maizena
  • 50g reker

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225°C
  2. Varm smør i en stekepanne og stek purreløken til den har blitt myk
  3. Tilsett spinaten og varm den til den også har blitt myk
  4. Tilsett vin, buljong, 1 ss fiskekrydder, maizena og fløte. Rør sammen og la koke opp. Slå deretter av platen helt
  5. Kok risen etter anvisning på pakken
  6. Legg torsken i en ildfastform, krydre med 1 ss fiskekrydder. Tilsett deretter sausen fra stekepannen
  7. Stek formen i ovnen ca 25 minutter
  8. Topp torsken med reker og server sammen med ris

Oppskrift av Evelina Söderholm