Taco med blomkål

Hva med å prøve en ny vri på fredags-tacoen? Denne oppskriften på taco med blomkål er spesielt bra for deg som er gravid, da den er en god kilde til blant annet jern og folat fra cashew og spinat. Her kan du selvsagt bytte ut alle ingrediensene slik du ønsker, både grønnsakene og legge til kjøtt om du vil. Oppskriften holder til 2 porsjoner og er vegetarisk.

Ingredienser:

  • 1 stk blomkålhode
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 ss vann
  • 1 ss olje
  • 1 rødløk
  • Spinat
  • ½ fersk chili
  • Potetlomper/tortillalomper

Yoghurtsaus:

  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 ss cashewnøtter
  • 1 krm chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Bryt løs blomkålsbukketene fra hodet og skjær opp stilken i biter på ca 2×2 cm
  3. Bland tacokrydder med vann pg olje i en stor skål. Tilsett blomkålen og rør rundt, slik at alle bitene med blomkål blir dekt med krydder
  4. Legg blomkålen på er stekebrett med bakepapir og sett i ovnen i 20 minutter
  5. Skiv løk og skyll spinaten
  6. Rør sammen alle ingrediensene i yoghurtsausen
  7. Ta ut blomkålen av ovnen og server med lompe, løk, spinat og saus

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei