Rampenissens rampestreker

Aktiviteter og moro
rampenissens rampestreker

Rampenissen er et relativt nytt fenomen her i Norge, men i andre land har den rampete nissen funnet på streker i mange år og er en stor del av juletradisjonene. Rampenissen blir bare større og større for hvert år, og for mange er det en fin måte å finne på morsomme ting for barna sine i hele desember. Det finnes selvsagt ulike måter og gjøre det på, og i denne artikkelen skal vi gi deg mange tips, forslag og ideer til alt du kan gjøre med Rampenissen. Det beste av alt – alt du trenger er en Rampenisse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt en utskriftsvennlig versjon med 61 eksklusive rampestreker til Rampenissen. Utsendelsen starter 1. desember. 

Får du ikke tak i en Rampenisse kan du finne opp et «hjem» til rampenissen, for eksempel at han bor i boden eller på loftet, og fortelle barna dine at rampenissen ikke liker å bli sett. Derfor er han kun ute av hjemmet sitt på natta når alle sover.

Hvilken alder er det best å starte med Rampenissen?

Du bestemmer helt selv når du ønsker å introdusere Rampenissen til barna dine, men det er kanskje aller morsomt når de forstår litt av konseptet. Det er jo også veldig individuelt hvor mye barn forstår i de ulike aldrene, men fra de er ca 2-3 år så er det nok veldig morsomt med en liten nisse som finner på rampestreker. Du kan jo også starte med en Rampenisse-light versjon, hvor han kommer på besøk hver helg, eller hver advent – og når barna blir litt eldre så kommer han hver dag i hele desember.

Introdusere Rampenissen for første gang i desember

I tradisjonens tro kommer Rampenissen på besøk 1. desember fra Nordpolen, og hvordan man introduserer han/hun til barnet er individuelt. Noen har en dør som de fester på veggen, for å indikere at han er på plass, mens andre finner på morsomme rampestreker som er hans måte og si hei på. Få tips til ulike Rampenisse-velkomster i listen under.

Rampenisse-regler

Det finnes ikke så mange regler, for man kan kjøre Rampenisse-løpet akkurat hvordan man vil, men det viktigste man må huske på er at ingen barn kan ta på Rampenissen. Da mister han sine magiske krefter. Rampenissen kommer fra Nordpolen 1. desember og reiser hjem på julaften – ingen unntak! Så gjem Rampenissen godt resten av året! Han må nemlig tilbake til Nordpolen for å hjelpe julenissen med forberedelser. En annen ting man må huske på er at Rampenissen ikke prater, men han er veldig flink til å lytte, så barna dine kan fortelle han alle sine hemmeligheter og de blir holdt trygge.

Nå er du klar for å diske opp med en Rampenisse-kalender for barna dine, og her er mange tips og forslag til ulike rampestreker Rampenissen kan finne på i desember! Lykke til og GOD JUL!

Gode rampestreker for å introdusere Rampenissen til barna

 1. Velkomst shot/skje med Möller´s Tran
 2. Rampenissen er plassert i en gjennomsiktig beholder/boks/krukke med en lapp om at han er i karantene og et munnbind oppi – utenfor boksen på bordet kan man skrive «I´m back!» eller «Jeg er tilbake» i mel eller sukker som er strødd utover
 3. Festet på utsiden eller innsiden av et vindu eller verandadør med en lapp hvor det står «Hei! Jeg er tilbake fra Nordpolen»
 4. Pynter huset til jul med julepynt

Rampenissestreker til resten av desember

 1. Baker kake på morgenen
 2. Trener med vekter – for å lage små vekter til Rampenissen kan du feste en marshmallow på hver side av et sugerør for vektstang eller tannpirker for manualer
 3. Han tar TranaSol som alle andre barn over 3 år
 4. Han elsker Gelefiskene fra Möller´s
 5. Han drikker Möller´s Tran
 6. Fisker etter Gelefiskene til Möller´s – Rampenissen kan fiske hvor som helst, alt du trenger er Möller´s sine Gelefisker, eller andre små fisker som for eksempel godteri-fisker
 7. Oppfører seg crazy, som for eksempel at han har rotet til kjøkkenet eller surret seg fast i noe fordi han har tatt for mye Möller´s Tran
 8. Skriver en beskjed på Gelefisk-brettet
 9. Utfører eksperimenter fra Möller´s sitt eksperiment hefte som du finner her!

Morsomme rampestreker eller påfunn som markerer at vi går mot slutten av Rampenissens besøk

 1. Lille julaften er den siste dagen før Rampenissen skal tilbake til Nordpolen, så da må han pakke sakene sine – plasser han ved tomme julestrømper og samle sammen noen av «tingene» hans
 2. Julaften er siste dagen i denne aktivitetskalenderen, og Rampenissen har dratt, men har han kanskje etterlatt seg fulle julestrømper til barna og et lite avskjedsbrev?
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt en utskriftsvennlig versjon med 61 eksklusive rampestreker til Rampenissen. Utsendelsen starter 1. desember.