Pizza med tunfisk

Pizza med tunfisk

Oppskrift
pizza med tunfisk

Pizza er god hver dag, hele uka – og hva er vel ikke bedre enn å gjøre den enda sunnere ved å toppe den med tunfisk? Pizza med tunfisk holder til to voksne og to barn, og du kan i teorien toppe den med det du har i kjøleskapet. Pizzadeigen lager seg selv, mens du finner frem de andre ingrediensene. Nyt en deilig familiemiddag!

Ingredienser:

Pizzadeig:

  • 50g gjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 dl fingervamt vann
  • 7 dl pizzamel

Saus og topping:

    • 1 boks pizzasaus
    • 1 pakke burrata
    • 2 boksen tunfisk i olivenolje
    • Oliven
    • Ruccola
    • Chiliflakes
    • Havsalt og pepper

    Slik gjør du:

    1. Smul gjæren i en bolle og tilsett salt, sukker, olivenolje og fingervarmt vann. Rør sammen
    2. Tilsett mel til deigen slipper seg fra bollen, spar resten av melet til kjevling
    3. Sett deigen under et kjøkkenhåndkle og la heve i 30 minutter
    4. Sett ovnen på 250°C, eller pizzaprogram om ovnen din har det
    5. Skiv burrata og oliven
    6. Vask ruccolaen og la det tørke
    7. Del deigen i fire deler (to større og to litt mindre) og kjevle ut
    8. Topp med tomatsaus, burrata, tunfisk og oliven
    9. Stek midt i ovnen (gjerne på en pizzastein) til pizzaen har fått en gylden farge
    10. Topp med salt, pepper, ruccola og chiliflakes, unngå chiliflakes på barna sine pizzaer om de ikke liker dette
    11. Velbekomme!

    Oppskrift av Evelina Söderholm