Ovnsbakt laks med pesto

Ovnsbakt laks med pesto

Oppskrift
ovnsbakt laks med pesto

Pesto slår sjeldent feil hos både voksne og barn, og når man kombinerer det med laks blir det både et sunt og smakfullt måltid. Denne oppskriften holder til to voksne og to barn, og laksen serveres med ris. Fisken lager seg selv i ovnen og ovnsbakt pesto med ris blir en ukentlig gjentakelse på middagsmenyen!

Ingredienser:

  • 500g laks i biter
  • 4 porsjoner ris
  • 100g fersk pesto
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • sitron i båter

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°C
  2. Kok risen etter anvisning på pakken
  3. Legg laksen i en ildfastform og salt – gjerne bruk mindre salt til barna
  4. Spre oljen utover fisken og stek i ovnen 15-20 minutter
  5. Bre pesto over laksen og server med ris, gjerne en salat og eventuelt sitronbåter

Oppskrift av Evelina Söderholm