Möller's og Forskerfabrikkens eksperimenthefte

Möller’s og Forskerfabrikkens eksperimenthefte

Aktiviteter og moro
asdasda

Möller’s og Forskerfabrikken ønsker å vise at læring er gøy! Vi oppfordrer alle, både store og små, til å trene hjernen – og gjerne sammen med hverandre. I dette heftet viser vi hvordan dere kan forske hjemme. Det er god hjernetrim, for underveis må dere løse problemer og forsøke å forstå hva som skjer. Så her gir Möller’s og Forskerfabrikken næring for læring!

Tre ting er ekstra viktig når du skal lære noe. For det første må du øve på det du vil bli bedre i. Og mens du øver, må du ikke være redd for å gjøre feil. Vi kan nemlig ikke bli bedre i noe uten å gjøre feil, så ikke bli fortvilet hvis et av eksperimentene ikke går helt etter planen. Spør heller deg selv om hva du kan lære av det.

Det er også viktig å sove. Hjernen bruker nemlig tiden mens du sover til å lagre det nye du har lært slik at du husker det bedre.

Sist, men ikke minst er det viktig å spise sunt. Hjernen trenger næring for å lære. Möller’s tran er god næring for hjernen. Det er fordi tran inneholder en type fett som heter omega-3 fettsyrer. Disse omega-3 fettsyrene kalles EPA og DHA. Hele kroppen trenger disse fettsyrene, men DHA-fettsyren er ekstra viktig i hjernen. Her hjelper den hjernecellene til å sende signaler til hverandre. Et daglig inntak av 250 mg DHA, bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Derfor sier vi at Möller’s tar vare på hjernen.

Her finner du eksperimentheftet

Lykke til med eksperimenteringen!

Prøv også