Fem morsomme påskerebuser for barn og voksne

Fem morsomme påskerebuser for barn og voksne

Aktiviteter og moro
Fem morsomme påskerebuser for barn og voksne

Hva er vel påsken uten en god, gammeldags påskerebus? Vi har samlet fem morsomme grubleoppgaver som passer for både barn og voksne.

Underhold familien i påsken med en påskerebus

Ingen påske uten påskerebus! Trender dere litt underholdning i bilen mens dere snegler dere framover i påsketrafikken? Liker dere å gruble litt i solveggen mens dere koser dere med Kvikk-lunsj og kakao? Eller kanskje du skal arrangere rebusløp for store og små og trenger litt inspirasjon?

Her er fem oppgaver dere kan kose dere med sammen, og som passer like godt for både barn som for voksne. Lykke til med grublingen – og god påske!

Se også: Morsom påskequiz for hele familien

Fem påskerebuser for små og store

  1. Hva er laget av tre, men er umulig å sage?
  2. En mann dytter bilen sin langs veien, stopper ved et hotell og går umiddelbart konkurs. Hvorfor?
  3. En mann kjørte i en svart bil med lysene av. Månen skinte ikke. Han stoppet for en katt på veien. Hvordan visste han at han skulle stoppe?
  4. Du befinner deg i et hus der alle veggene er røde og vender mot syd. Innvendig er veggene grønne. Utenfor er det en liten bjørnunge. Hvilken farge har bjørnen?
  5. To fly tar av på samme tidspunkt. Begge flyr over Atlanterhavet. Det ene tar av fra New York, og flyr med en fart på 800 km/t mot Paris. Det andre flyet tar av fra Paris, og flyr i en fart på 700 km/t (grunnet motvind) mot New York. Hvilket fly vil være nærmest Paris når de møtes?

Var det vanskelig? Eller klarte dere alle oppgavene uten problemer?

Her er svarene – men ikke kikk før dere har svart på alle!

1) Sagflis. 2) Han spiller Monopol. 3) Det var på dagtid. 4) Hvit. Når alle veggene vender mot syd, er du på Nordpolen. Der finnes det bare isbjørner. 5) De vil ha samme avstand til Paris når de møtes.

Prøv også: