Eldre
Hvorfor er trening og aktivitet viktig - også for eldre? Bør man tenke på noe spesielt rundt kosthold og ernæring? Og hva skjer egentlig med immunforsvaret og leddene når man blir eldre? Dette og mer finner du svar på her!
Vis artikler for
Treningsprogram for eldre
Vi vet alle hvor viktig det er å holde kroppen i bevegelse og aktivitet, men det som kanskje er nytt for noen, er hvor viktig det er å fortsette (eller starte) med denne aktiviteten når man bikker 50 år. Derfor har vi satt sammen et treningsprogram for den eldre generasjonen, altså personer fra 50 år og oppover, slik at man enkelt kan aktivisere kroppen.
Overgangsalderen – hva er det og når inntreffer den?
Det er noe alle kvinner skal gjennom, enten vi vil det eller ikke. Noen frykter det kanskje, mens hos andre flyter det bare forbi. Overgangsalderen kan variere både i lengde og omfang – men hvorfor kommer egentlig kvinner i overgangsalderen? Hva er de ulike menopause-periodene og hva går de ut på? Her kan du lese alt du trenger å vite om overgangsalderen – og kanskje få noen tips!
Trening og aktivitet for eldre – Derfor er det viktig
Jo eldre man blir, desto vanskeligere kan det være å komme i gang med treningen. Noen har kanskje vært aktive i alle år, og for dem er det ingen sak å fortsette med dette. Andre derimot, kan ha levd et liv med lite trening, og vet derfor ikke hvor de skal starte nå som de bør begynne med fysisk aktivitet. Visste du at muskelstyrken avtar med 15 % per tiår etter fylte 50 år? Og etter fylte 70 år avtar muskelstyrken enda raskere, med 30 % per tiår. I denne artikkelen kan du lese mer om hvorfor man bør trene og være aktivitet når man blir eldre, men også tips til ulike typer trening.
Kosthold og ernæring for eldre – Hva bør man tenke på?
Vann er nødvendig for å opprettholde kroppens normale funksjoner, og er den aller beste drikken når du er tørst – fordi det ikke inneholder kalorier. Som alle andre voksne mennesker har de eldre et væskebehov på 30 ml/kg per dag, gjennomsnittlig 2 – 2,5 liter, men følelsen av å være tørst reduseres. En stor del av det daglige inntaket får man gjennom kosten, mens resten må vi innta gjennom ren væske. Derfor er det viktig at man drikker ofte, både til og mellom måltider – for å unngå dehydrering. Drikker man for lite kan dette øke risikoen for forstoppelse, noe som også forsterkes av lite bevegelse og lavt inntak av fiber. Dette kan i mange tilfeller unngås ved å øke vanninntaket.
God helse, livsstil og livskvalitet – Hva betyr egentlig det?
Det å ha god helse, livsstil og livskvalitet kan bety forskjellige ting for forskjellige personer, men hva definerer egentlig disse begrepene, henger helse og livsstil sammen, og hva kan vi gjøre for å øke kvaliteten for oss selv? I denne artikkelen kan du lese mer om forholdsregler man kan ta i forhold til å forbedre helsen, livskvaliteten og livsstilen din.