Bao med pulled mushroom

Bao med pulled mushroom

Oppskrift
Bao-med-pulled-mushroom-20-2-scaled

Denne oppskriften på Bao med pulled mushroom er vegetarisk og holder til to porsjoner. Oppskriften er næringsrik og sunn – perfekt for deg som er gravid, og kanskje har du cravings på asiatisk mat? Den er enkel å lage og i tillegg et godt alternativ for vegetarianere, eller deg som ønsker å spise mindre kjøtt. 

Ingredienser:

  • 400 g østerssopp 
  • 1 ss rapsolje 
  • 2 hvitløksfedd 
  • 1 ts paprikapulver 
  • 0,5 ts salt 
  • 0,5 ts svart pepper 
  • 0,5 dl chili BBQ saus 
  • 6 stk «steam buns» 
  • 2-4 gulrøtter, revet eller skåret opp 
  • 100 g hvitkål 
  • 0,5 dl salte peanøtter 
  • 0,5 lime 
  • Fersk koriander 

 Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader 
  2. Med en gaffel; «riv» remser av soppen 
  3. Legg soppen i en skål. Press hvitløk og tilsett olje, paprikapulver, salt og pepper. Rør om 
  4. Spre soppen utover på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter, eller til soppen får farge 
  5. Ta ut soppen og hell over BBQ sausen. Rør om og sett tilbake i ovnen ytterligere 5 minutter 
  6. Lag brødet etter anvisning på pakken 
  7. Skrell og riv gulrot, strimle hvitkålen fint og hakk peanøtter. Skjær lime i båter 
  8. Server den revne soppen i brødet med grønnsaker, koriander og lime 

Oppskrift av Evelina Söderholm 

 

Se flere oppskrifter her: