Bao med pulled mushroom

Denne oppskriften på Bao med pulled mushroom er vegetarisk og holder til to porsjoner. Oppskriften er næringsrik og sunn - perfekt for deg som er gravid, og kanskje har du cravings på asiatisk mat? Den er enkel å lage og i tillegg et godt alternativ for vegetarianere, eller deg som ønsker å spise mindre kjøtt.

Ingredienser:

  • 400 g østerssopp
  • 1 ss rapsolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts svart pepper
  • 0,5 dl chili BBQ saus
  • 6 stk «steam buns»
  • 2-4 gulrøtter, revet eller skåret opp
  • 100 g hvitkål
  • 0,5 dl salte peanøtter
  • 0,5 lime
  • Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Med en gaffel; «riv» remser av soppen
  3. Legg soppen i en skål. Press hvitløk og tilsett olje, paprikapulver, salt og pepper. Rør om
  4. Spre soppen utover på et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovnen i 20 minutter, eller til soppen får farge
  5. Ta ut soppen og hell over BBQ sausen. Rør om og sett tilbake i ovnen ytterligere 5 minutter
  6. Lag brødet etter anvisning på pakken
  7. Skrell og riv gulrot, strimle hvitkålen fint og hakk peaøtter. Skjær lime i båter
  8. Server den revne soppen i brødet med grønnsaker, koriander og lime

Oppskrift av Evelina Söderholm

  • Var dette relevant?
  • ja   nei