Fiskesuppe med mais og dill

Fiskesuppe med mais og dill

Oppskrift
Bilde-12.05.2019-13-01-20

Hvis fiskelykken uteblir, har du likevel muligheten til å lage denne nydelige fiskesuppen.

Fiskesuppe i ulike varianter blir aldri feil om sommeren. Denne varianten krever ikke noe fersk fisk, så om fisketuren endte uten fangst, trenger du ikke fortvile. Har du røkelaks og mais i kjøleskapet, har du det du trenger.

Suppen er kraftbasert, så den vil naturligvis bli bedre jo bedre kraft du bruker. Den blir også ekstra god om du bruker mais fra ferske, rå maiskolber. Men får du ikke tak i det, bruker du ferdig, kokt mais som du finner på butikken. Resultatet blir uansett en fyldig, mild og god fiskesuppe med masse smak, som både store og små kan like.

Server med godt brød og smør. Prøv vårt saftige quinoabrød til.

TID

 20 min – 30 min

PORSJONER

4

NIVÅ

 Enkel

Ingredienser

  • 30 gram smør
  • 2 purre, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 600 gram poteter, skrelt og delt i små terninger
  • 1 liter god fiskekraft
  • havsalt og grovkvernet pepper
  • 80 gram creme fraiche
  • 350 gram røkelaks, delt i små biter
  • 1 liten boks mais eller 1 fersk maiskolbe
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • fersk dill til servering

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret i en stor gryte over middels varme.
  2. Tilsett purre og hvitløk. La det surre i ca. 4 minutter til det er mykt.
  3. Tilsett poteter, kraft, salt og pepper.
  4. Legg på lokk og la det koke i ca. 10 minutter eller til potetene er myke. Fjern gryta fra varmen.
  5. Bruk en stavmikser til suppen er tykk og klumpfri.
  6. Sett suppen tilbake på varmen.
  7. Tilsett røkt laks, mais og dill.
  8. Smak til med salt, pepper og sitron.
  9. Server! 

Prøv også: