Omega 3 i Norge

Omega 3 i Norge er en historie om tradisjon og sunnhet som går århundrer tilbake. En historie Möller's er stolt av å ha tatt del i over 160 år.

Viktigheten av omega 3 

Omega 3 er navnet som er gitt til en gruppe flerumettede fettsyrer som er meget gunstige for mange av kroppens funksjoner. I Norge har vi lenge vært bevisste på helseeffekten av omega 3, samt viktigheten av å balansere et sunt kosthold for å møte behovet. 

Omega 3-kilder i Norge 

Fet fisk, som laks, ørret, sild og makrell, troner klart på toppen når det gjelder råvarer som er rike på de langkjedede omega-3 fettsyrene. Historisk sett er det denne kilden vi nordmenn også har lent oss tyngst på, noe som er naturlig da vi med vår langstrakte kyst har kunnet velge og høste det beste havet har å tilby av råvarer. En finner også sunne kortkjedede omega 3-fettsyrer i enkelte grønnsaker som avokado, kornprodukter, planteoljer, nøtter og frø hvorav valnøtter og chiafrø skiller seg ut som de beste omega 3-kildene i norske dagligvarehyller. 

LES OGSÅ: Möller’s og kvalitet 

Omega 3 i Norge – en lang historie 

Som nevnt er det havet og dets rike dyreliv vi i Norge har benyttet som vår hovedkilde til omega 3, både historisk sett og i dag. Dette gjelder også kosttilskudd som tran, som inneholder store mengder omega 3-fettsyrer. Tran er et naturlig produkt som utvinnes fra fisketorskeleveren, noe den har blitt gjort i Norge i flere hundre år, gjennom stadig utbedrede metoder. Den revolusjonerende innovasjonen innen tran-produksjon kom for alvor i 1852 da Peter Möller, grunnleggeren av Möller’s, presenterte sin nye metode med skånsom dampekstraksjon for å lage medisintran. 

Omega 3 produsert i Norge 

Kort tid etter at Peter Möller sin dampekstraksjonsmetode ble kjent, ble prøveproduksjonen satt i gang i trankokerier langs norskekysten. Siden den gang i 1854, har Möller’s Tran blitt produsert etter det samme prinsippet i Norge med de beste norske råvarer. I dag produseres tran, med skrei fisket i Lofoten og Vesterålen, i våre lokaler på Løren i Oslo, hvor produksjonen har funnet sted helt siden 1938. Samtlige av Möller’s sine produkter produseres under strenge retningslinjer for å sikre den samme høye kvaliteten som vi med stolthet leverer til det norske folk.  

LES OGSÅ: Historien om Möller’s

Norsk Omega 3 i utlandet 

Norsk Omega 3 er anerkjent som et kvalitetsprodukt også utenfor Norges grenser. Et rennommé som går langt tilbake i tid og er basert på kvaliteten på råvarene, produksjonen og sluttproduktet norsk Tran står for. Möller’s startet sin eksportvirksomhet helt tilbake i 1928, når de første flaskene med Möller’s Tran ble solgt i Finland. Siden den gang har antall land økt stabilt og i dag finnes Möller’s sine produkter i butikkhyller fra USA i vest til Kina i øst. 

  • Var dette relevant?
  • ja   nei