• Finnes det noen løsning mot oppstøt av tran eller fiskeolje?

  Oppstøt fra fiskeolje er et vanlig problem. Hvis du sliter med oppstøt anbefaler vi at du prøver vårt produkt Møllers Omega-3 kapsler uten ettersmak av fisk. Kapslene tåler magesyre og løser seg ikke opp før de går over i tynntarmen. Dette garanterer at du ikke blir plaget av oppstøt og ettersmak av fiskeolje. Produktet har ekstra høyt innhold av omega-3-fettsyrene EPA og DHA og sørger for at du får hele 1 gram omega-3 per 2 kapsler.

 • Holder det å bare ta tran i måneder med ”r”?

  Nei. Dette er en gammel huskeregel som kom av at det er i vintermånedene behovet for vitamin D er størst. Men tran inneholder også andre næringsstoffer det er viktig å få hele året. Faktisk kan tran om sommeren være bra for huden og holde sommerforkjølelsen på avstand.

 • Hvordan får man bort man tranflekker og tranlukt fra tekstiler?

  Prøv med litt Zalo rett på flekken, la det virke i ca. 30 minutter. Skyll så tøyet godt og vask på vanlig måte etter anvisning. Heng gjerne tøyet ut til lufting.

 • Hvor lenge kan en tranflaske være åpnet før den begynner å bli gammel?

  Møllers Tran er et rent naturprodukt uten noen form for konserveringsmidler. En åpnet flaske kan oppbevares maks tre måneder i kjøleskap før den bør skiftes ut med en ny.

 • Hva er forskjellen mellom vanlig Möller’s Tran og Möller's Omega-3 flytende?

  Forskjellen er at Möller’s Omega-3 flytende inneholder ca 40 % mer omega-3 per dagsdose enn vanlig Möller’s Tran. Det skyldes at vi har beriket produktet med ekstra mye omega-3, derfor koster også produktet noe mer enn vanlig Möller’s Tran. Vanlig dosering av begge produkter gir mer enn 250mg DHA og EPA, som er tilstrekkelig for å bidra til hjertets normale funksjon og til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn.

 • Hvor mye er 5 ml tran?

  Som regel utgjør dette en teskje.

 • Hvordan skille mellom ”gode” og ”dårlige” Omega-3 produkter?

  Det er stor kvalitetsforskjell mellom mange av omega-3 produktene på markedet, noe mange ikke tenker på. For å hjelpe deg å skille de gode produktene fra de dårlige har vi utviklet en ny standard for sertifisering av fiskeoljekapsler (DNV). Les mer under «Omega-3».

 • Har Møllers produktene dokumentert effekt?

  Ja. Fettsyrene DHA og EPA, som er hovedvirkestoffene i Møllers sine produkter, er blant de best dokumenterte næringsmidlene i verden i dag.

 • Hvilke krav har dere i forhold til harskning?

  Vi har et selvpålagt krav til oksideringsnivået på fiskeoljen som brukes i våre produkter som er betydelig strengere enn dagens standard. I tillegg har vi et selvpålagt krav til oksideringsnivået på tranen som er betydelig strengere enn norske krav og EU-krav.

 • Kan fisk/skalldyrallergikere bruke Møllers produkter?

  Fiskeoljekapslene består av ren olje fra fiskemuskel og tran består av rent fett fra torskelever. Allergi ovenfor fisk skyldes at man reagerer på et protein (allergen) i fiskemuskelen. Dagens analysemetoder har ikke kunnet avdekke rester av protein i fiskeoljen/tranen, og vi anser det som lite sannsynlig at produktet vil utløse en allergisk reaksjon. Dersom man er hyperallergisk ovenfor fisk, bør man snakke med, og eventuelt prøve produktet hos legen sin.

 • Finnes det soya eller gluten i Møllers produkter?

  Ingen av våre produkter inneholder gluten.
  Det finnes soyalecetin i 2 av våre produkter: Møllers Omega-3 Hjerte og Møllers Omega-3 Ledd. Alle andre Møllers produkter er fri for soya.

 • Hvilken gelatin benyttes i Møllers kapsler?

  Noen av våre kapsler lages med gelatin fra storfe og noen med gelatin fra svin. Kontakt vår forbrukerservice for mer informasjon.

 • Kan små barn ta kapsler?

  Det er vanskelig å bestemme hvilken alder et barn må være for å kunne ta kapsler. Det varier fra barn til barn og er avhengig av blant annet størrelsen på kapselen. Generelt vil vi ikke anbefale kapsler til barn under 3 år på grunn av faren for at man kan sette kapselen i halsen.

 • Kan gravide og ammende benytte Møllers produkter?

  For nettopp denne gruppen er det spesielt viktig med tilskudd av omega-3 fettsyrer og vitamin D som finnes i tran og de øvrige Møllers produktene. Helsemyndighetene anbefaler tran til gravide for å sikre tilstrekkelig tilførsel av vitamin D og Omega-3. Vitamin D er nødvendig for opptak av kalsium som sørger for optimal utvikling av skjelettet til fosteret. Møllers Tran er også rik på omega-3-fettsyren DHA som er viktig for utvikling av hjerne- og synsfunksjon.

 • Skal man innta Møllers produkter til mat?

  Det finnes ingen regel for at man må innta Møllers produkter med mat, det vil variere fra person til person hva man synes er best. Mange synes det er best å ta produktene sammen med frokost eller middag fremfor på tom mage.

 • Kan man kombinere flere av Møllers produkter?

  Ja, flere av våre produkter kan kombineres. Det man skal passe på er at man ikke kombinerer to produkter som begge inneholder anbefalt mengde vitamin D og A. Hvis du lurer på hvilke produkter som kan kombineres står det en oversikt for hver av produktene på våre produktsider.

 • Hva er forskjellen mellom flytende tran og omega-3 kapsler? Hvilket produkt er best?

  Hovedforskjellen mellom flytende tran og omega-3 kapsler er at mens tran lages av fersk lever fra torsk og skrei lages oljen som brukes i de fleste omega-3 kapsler ved å presse ut olje fra hele småfisk, som ansjos og sardin. En annen ulikhet er at i tran finnes det naturlig vitamin A og D, mens det må tilsettes i olje fra småfisk. Virkestoffene, omega-3-fettyrene DHA og EPA, finnes i begge typer og det er det viktigste. Hva som er best kommer mer an på kvaliteten på tranen/kapslene.

 • Er det farlig å ta mer enn en anbefalt dagsdose?

  Man bør alltid følge anbefalingene om dosering som står på produktet, med mindre annet er avtalt i samråd med lege. Det er spesielt de fettløslige vitaminene A, D og E man skal passe på at man ikke får i seg for mye av. Om man skulle få i seg mer enn anbefalt dose en sjelden gang vil det normalt være helt ufarlig. Eventuelle negative virkninger ved overdosering vil først komme etter gjentatt overdosering over lang tid.

Relaterte artikler