Bærekraft
Bærekraft handler om å leve på en måte som gjør at vi får det vi trenger, uten å ødelegge for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. Les mer om hvorfor Möller's Tran er et bærekraftig valg her.
Vis artikler for
Spørsmål og svar – Möller’s og MSC
Hva er MSC? Marine Stewardship Council (MSC) er en internasjonal ideell organisasjon som anerkjenner og belønner innsats for å beskytte havene og sjømatforsyninger til fremtiden. MSC sin misjon er å bruke det blå miljømerket og fiskerisertifiseringsprogrammet for å bidra til yrende liv i verdenshavene. Ved å anerkjenne og belønne bærekraftig fiskepraksis, påvirke valgene folk gjør når de kjøper sjømat og samarbeide med partnere, kan endring til et bærekraftig system sikre fiskebestander inn i fremtiden. Les mer om MSC og Möller’s her
MSC og Möller’s – Samfunnsansvar og bærekraftig fiske
Möller’s Tran, som i dag selges i mer enn 20 land, vil nå bruke den blå MSC-fisken som en garanti for bærekraft og sporbarhet. I løpet av 2019 vil mer enn 5 millioner MSC-merkede tranflasker sendes ut til konsumenter verden over. Marine Stewardship Council (MSC) spiller en sentral rolle i arbeidet med å fremme bærekraftig fiskepraksis. Overfiske er en stor global utfordring, og vi har stor tro på de positive endringene som skjer i regi av MSC-programmet. På denne siden kan du lese mer om Möller’s og MSC sitt samarbeid og hvorfor dette er så viktig for å bevare livet i havet.
Möller’s Tran – et bærekraftig valg
Skei er en betegnelse på torsk av den norsk-arktiske torskestammen som årlig svømmer til norskekysten for å gyte. Denne torskearten anses som en av de mest bærekraftige fiskeartene i verden. Möller’s bruker kun leveren fra skrei fra et MSC-sertifisert og bærekraftig norsk fiske til produksjon av tran. Skreien blir fisket i havområdet utenfor Lofoten og Vesterålen, som er kjent for sitt rene, kalde vann med mye plankton. Torskeleveren er ideell for produksjon av tran fordi den er naturlig rik på omega-3 fettsyrene DHA og EPA, i tillegg til vitamin D3 og A. Disse næringsstoffene har en rekke positive helseeffekter.