Vanskelig å få i barna nok fisk? Prøv disse oppskriftene som barna elsker!

Vi vet at vi bør spise mer fisk. Men hva skal du gjøre når barna nekter å spise fisken? Jo, du kan prøve disse fiskerettene som (de fleste) barn elsker

Det er ikke så lett å forstå seg på smaken til barn. I det ene øyeblikket liker de én ting, i det neste liker de noe annet. Maten skal ikke være blandet, og den skal i hvert fall ikke være oppskåret, jo forresten det er oppskåret den skal være…

Og er ikke maten ferdig når magene rumler, kan øyeblikket med matlyst forsvinne før dere får satt dere ved middagsbordet. Det er lett å gi opp fisken, og resignere til spagetti og pølser annenhver dag. Men det kan faktisk være mulig å endre matvanene til de små. Så ikke gi opp helt ennå – i hvert fall ikke før du har prøvd disse barnevennlige oppskriftene!

LES OGSÅ: 5 tips for å kamuflere transmaken

Laks og grønnsaker i ovn (4 porsjoner –20-40 min)

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet, uten skinn og beinshutterstock_277855451
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk paprika, rød
  • 0,5 stk purre
  • 1 stk gulrot
  • 0,5 stk squash, grønn
  • 8 stk cherrytomat
  • 3 ss olivenolje
  • 1 knivsodd timian
  • 1 knivsodd oregano
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.
  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over.
  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Tips! Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak. Tips! Gi maten gøyale navn som ninjalaks og prinsessefisk, det kan gjøre sunn mat mye mer fristende for de små!

LES OGSÅ: 5 smoothies som gir deg bedre utnytte av treningen

Marit Bjørgens laks i tacoskjell (4 porsjoner – 20 min)

Ingredienser:

  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts tacokrydder
  • 2 ss koriander, frisk

Krydderdipp:shutterstock_160005845

  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl majones
  • 0,5 ts sennep
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,5 ts tacokrydder
  • 2 ts sukker
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • 8 stk tacoskjell
  • 50 g ost, revet
  • salat, blandet

 

Slik gjør du:

  1. Del laksefileten i tynne staver og stek i rapsolje i ca. 1 minutt på hver side.
  2. Legg til side, og dryss over tacokrydder og hakket koriander.
  3. Bland alle ingrediensene til krydderdippen, og smak til med salt og pepper.
  4. Ha i mer tacokrydder om du vil ha mer smak.
  5. Varm tacoskjellene etter ansvisning på pakken.
  6. Ha revet ost, salat og krydderdipp i skåler til servering.
  7. Fyll tacoskjellene med revet ost, salat og krydderdipp, og ha til slutt i de stekte laksestavene.

Tips! Siden tacokrydder inneholder salt er det ikke nødvendig med ekstra salt på laksen.

LES OGSÅ: Gode tips til et godt immunforsvar

Hjemmelaget nigiri sushi med laks (4 porsjoner – 45 min)

Ingredienser:

  • 250 g salmalaksshutterstock_297786917
  • 800 g sushiris
  • 0,5 dl riseddik
  • 3 ts sukker
  • 1 ts salt
  • Wasabi
  • Syltet ingefær
  • Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Bland riseddik, salt og sukker i en skål og rør til alt er oppløst. Hell litt og litt væske over risen og vend forsiktig. Risen skal være klebrig.
  2. Skjær 2-3 mm tynne skiver av laksen med en skarp kniv. Smør litt wasabi på hver fiskeskive med fingrene.
  3. Fukt hendene og legg en fiskeskive i venstre hånd. Ta en passende mengde ris i høyre hånd og klem til en oval rispute. Legg risputen på fisken.
  4. Med venstre tommelfinger klemmer du forsiktig midt på risputen. Trykk så på siden av sushien med høyre hånds tommel og pekefinger. Press deretter med to fingre på toppen av sushien for å klemme den fast.
  5. Snu nigiri sushien med fiskeskiven opp, og press med to fingre på toppen av sushien. Trykk på sidene av sushien med to fingre og server.

Tips! Å kreve at barn skal spise opp noe de ikke liker, er sjelden positivt for matlysten. Men du kan kreve at de smaker! Helst hver gang en rett serveres. For plutselig en dag skal du se at de liker den allikevel!

Möller’s Omega-3 fisk er i hvert fall én fisk du kan være sikker på at de små vil like. Det er små geléfisk med kjempegod fruktsmak, som sikrer barnet ditt inntak av vitamin D, i tillegg til at inneholder de sunne fettsyrene fra fisk.

Les mer om omega-3 fiskene her!

 

  • Var dette relevant?
  • ja   nei